Afgelopen!!! The Dutch Mountain Trail etappe 1 & 2, 2 dagen wandelen, 99 euro, 3-4 augustus 2024

Het is weliswaar niet de langste, maar wel de zwaarste wandeling van Nederland geworden, die wellicht zelfs kan concurreren met een serieuze tocht in de echte bergen. Het is een ruige wandeltocht van 101 km lang die Seven Summits (toppen) met elkaar verbindt. De route bestaat uit 4 deeltrajecten en je krijgt maar liefst 7 bergtoppen voorgeschoteld. 

Hij loopt van station Eygelshoven (Kerkrade) naar station Maastricht over een route waar het echte berggevoel dus nooit ver weg is. Snelstromende beken, (alpen)weides, rotswanden en natuurlijk spectaculaire vergezichten: ze zullen je uitdagen en in vervoering brengen tijdens deze trail. 

Tijdens deze tweedaagse reis wandelen we etappe 1 en 2 van de Trail.

Eygelshoven-Vaals, 28 km: stijgen 320 m dalen 240 m

Vaals-Gulpen 23 km: stijgen 410 m dalen 530 m.

De zeven toppen in de totale trail zijn: Wij eindigen ons eerste deel in Gulpen. De Vaalserberg hoort helaas niet tot de 7 summits, maar we beklimmen hem wel!

  1. Wilhelminaberg
  2. Schneeberg
  3. Eyserbos
  4. Gulpenerberg
  5. Hakkenberg
  6. Kattenroth
  7. D’n Observant

Tijdens de route wordt meermalen de grens gepasseerd met Duitsland en België. 

Hoe ziet onze reis er uit?

Dag 1. Zaterdag

We starten de trail in Eygelshoven, waar we om 9 uur starten. Je kunt je auto achterlaten in Eygelshoven. Je rugzak draag je zelf mee deze 2 dagen. Neem dus niet te veel bagage mee, zorg dat je rugzak niet boven de 5-7 kilo uitkomt. Omdat het zomer is is dit zeker te doen. Wandelkleding weegt niet veel, je schoenen (het zwaarste) heb je aan. Hier kun je gratis parkeren. Je neemt zelf je lunch mee, maar onderweg stoppen we ook enkele malen om iets te drinken of naar wens iets te eten (eigen rekening). Ons motto: Het is geen strafkamp, het moet ook gezellig zijn :-). Bij aankomst in Vaals checken we eerst in in ons hotel, waar je op een meerpersoonskamer ligt, samen met andere wandelaars van hetzelfde geslacht. We hebben een mannen- en een vrouwenkamer. Elke kamer heeft een eigen badkamer.

’s Avonds staat het je vrij te eten waar en wat je wil. Het hotel beschikt over een restaurant, maar Vaals heeft ook voldoende andere restaurants, voor elk wat wils. Je kunt het zo duur maken als je zelf wil. We kunnen dit gezamenlijk doen, maar ook dit is geen must.

Dag 2 zondag

Vandaag start je met een lekker ontbijt, en uiterlijk 10 uur vertrekken we voor etappe 2, van Vaals naar Gulpen. Ook hier zullen we een aantal stops hebben om wat te eten of te drinken (voor eigen rekening). Bij aankomst in Gulpen reizen we vervolgens met het OV terug naar Eygelshoven, waar je auto staat en je weer terug naar huis kunt rijden.

We lopen deze trail als groep, maar dat wil niet zeggen dat we als groep altijd bij elkaar lopen. Het is belangrijk dat iedereen zijn eigen tempo kan lopen. Niets is zo vermoeiend als te traag te moeten lopen voor je gevoel, of juist te hard.

Je ontvangt de GPX bestanden omdat de trail niet goed bewegwijzerd is. Met de gratis versie van Komoot kun je je goed behelpen, je ziet dan exact waar de paden lopen en hoever je er evt vanaf bent geraakt. We delen daarom ook via Komoot de trail met jullie.

Deze reis is inclusief:

  • Hotelovernachting in Vaals in Hotel Vallis op een meerpersoonskamer.
  • Ontbijt
  • De gezelligheid van het samen wandelen
  • GPX/Komoot bestanden
  • Een leuke wandelpin 😉

Deze reis is exclusief:

  • Vervoer van en naar Eygelshoven
  • Overige maaltijden en drankjes
  • OV van Gulpen terug naar Eygelshoven
  • Reis- annulerings en ongevallenverzekering

Heb je zoiets van: ” Ik vind het zo’n gestress om al zo vroeg in Eygelshoven te zijn”, dan bestaat de mogelijkheid om een eenpersoons of tweepersoons kamer te boeken van vrijdag op zaterdag in Kerkrade. Je loopt dan op vrijdag al de eerste -7-8 km, kunt vervolgens in Kerkrade overnachten, en op zaterdag iets later bij de groep aansluiten. Het voordeel is dan dat je a. niet meteen zoveel kilometers per dag loopt, en b. de vrijdag rustig naar het zuiden kunt rijden en al een eerste deel kunt lopen. Op zaterdagochtend sluit je dan aan bij de groep, het aansluitpunt communiceren we, evenals de aansluittijd. We zetten deze overnachting niet standaard in het programma, omdat het voor veel mensen niet nodig of wenselijk is, vandaar. Het is optioneel. (Een extra overnachting in Kerkrade kost 75 euro pp incl ontbijt op een meerpersoons kamer, gedeelde badkamer, meld dit bij je boeking. De totale prijs komt dan dus op 174 euro.)

Let wel: Het is geen reis waarbij je op reisleiders kunt rekenen die constant bij of naast je lopen. We lopen de trail ook zelf. Iedereen kan zijn eigen tempo aanhouden. Op de afgesproken punten treffen we elkaar weer. We houden rekening met elkaar en helpen elkaar daar waar mogelijk. Het vormen van subgroepjes is dus een mogelijkheid. Wij willen vooral dat het naast het wandelplezier ook genoeg gezelligheid met zich meebrengt. Wij lopen graag met wandelaars die een goede basisconditie hebben en tussen 30 en max 60 jaar oud zijn. Vraag bij boeking gerust naar de leeftijden van de andere inschrijvers als dat belangrijk voor je is.

De aanbetaling van deze reis is 50 euro. Ga je 2 nachten dan is de aanbetaling 100 euro. Het restbedrag wordt later in rekening gebracht. Je ontvangt voor de aanbetaling een betaalverzoek via je telefoon (whatsapp).

Wil je mee? Meld je aan via ons contactformulier, whatsapp of via messenger, we sturen je dan het aanmeldingsformulier toe.

We hebben er zin in.

Heb je nog vragen of opmerkingen, stuur dan gerust een appje, we reageren dan zo snel mogelijk.

In: