🎒🥾‼️Proefreis Camino de Santiago 395 euro pp incl overnachtingen, transfers en rugzaktransport ‼️ (750 euro eigen kamer)🥾🎒‼️

Je loopt het laatste stuk van de Camino Portugues op zelf te kiezen data, 8 dagen /7 nachten (6 etappes 118 km, voldoende om het certificaat in Santiago te ontvangen)

Omdat we in de toekomst ook met groepen de Camino willen lopen, tevens mensen zelfstandig willen laten gaan, en wij zelf de Camino Frances en Portugues al gelopen hebben, zijn we op zoek naar mensen die deze reis tegen proeftarief willen gaan lopen. Je houdt ons op de hoogte van je bevindingen, je mening stellen we erg op prijs.

Daarom zetten wij deze aanbieding eenmalig uit voor 1 (of 2 als je samen wil gaan) aanmelders.

Het betreft het laatste stuk van de Camino Portugues, net geen 120 km. Je vertrekt in Tui. Vliegen kun je op Porto.

De etappes

Dag 1 vertrek je (liefst met een ochtendvlucht) naar Porto. In de middag neem je de trein naar Valenca (ticket inclusief). Alle instructies en tickets ontvang je, In Valenca ga je voor een korte wandeling de grens over naar Tui. Hier overnacht je en start je Camino. Tui is een prachtige stad. Optioneel kun je hier nog een extra nacht bijboeken als je wil.

Dag 2-7 loop je de 6 etappes tot Santiago

Dag 7 kom je aan in Santiago. Hier heb je een laatste overnachting

Dag 8 Ga je met een rechtstreekse transferbus (inclusief) weer terug naar Porto, vanwaar je terug naar huis vliegt. Optioneel kun je nog langer in Porto blijven. Je kunt er ook nog voor kiezen om er meerdere dagen aan vast te plakken, we helpen je graag met een leuke bestemming te kiezen die aan je wensen voldoet.

De etappes:

🎒🥾Dag 1 Porto-Tui

treinrit naar Valenca max 2 uur, de wandeling van Valenca naar Tui is 4 km. Zie het als warmlopen 😉

Als je van cultuur en veelzijdige plekken houdt, ben je hier aan het juiste adres. Tui is een grensstad van Spanje met Portugal, waarvan het alleen wordt gescheiden door de rivier de Miño. Tui vormt feitelijk een Eurostad met Valença do Minho (Portugal). Bovendien is het een mengelmoes van mensen omdat hier pelgrims die net als jij aan het avontuur beginnen, samenkomen met de pelgrims die vanuit Portugal komen. Perfect om mensen te ontmoeten, te luisteren, ervaringen te delen en je voor te bereiden op het avontuur dat je gaat beginnen.

🎒🥾Dag 2 Tui -> O Porrino 19 km

Deze eerste wandeldag is een etappe met uitbundige kleuren en vegetatie, terwijl meerdere kilometers door routes van het Natura 2000-netwerk van de Gándaras de Budiño lopen. De wandeling is aangenaam en rustig, dus geniet van de omgeving en je eerste dag als pelgrim.

Wat is een betere manier om de dag af te sluiten dan met een aangename wandeling door het historische centrum van dit gastvrije stadje. Het is een plaats die volledig afgesloten is voor verkeer en waar mensen van alle leeftijden en nationaliteiten doorheen komen. Er zijn ook tal van winkels en cafés in de omgeving. De perfecte plek om te genieten van een ontspannende middag is om op een van de terrassen van het stadhuisplein te zitten en te genieten van heerlijke porties met een goede Albariño-wijn.

🎒🥾Dag 3 O Porrino -> Arcade 23 km

Vandaag vervolg je je reis en de beloning voor de moeite zal zijn dat je de Ría de Vigo als metgezel meeneemt. De laatste tijd bestaat er in Spanje een traditie om banken met de titel “De mooiste bank ter wereld” te plaatsen op plaatsen met een bevoorrecht uitzicht. Welnu, op elk punt waar je tijdens de reis langs gaat, moet een bankje staan. Ik denk dat we je niet meer hoeven te vertellen. Het beste uitzicht op de kust van Zuid-Galicië rijst vandaag voor je op.

Om deze prachtige dag met zoveel natuurlijke schoonheid, af te ronden, is er geen betere manier om af te ronden dan door te genieten van een aantal goede oesters in Arcade. Niet voor niets wordt deze plek beschouwd als de hoofdstad van de oesters. Je hebt nog nooit zoiets hebt geproefd. Vergeet uiteraard niet je maaltijd te begeleiden met een lekker glas Albariño, de beste witte wijn uit de omgeving.

🎒🥾Dag 4 Arcade->Pontevedra 12 km

Je laat Arcade achter je en begint de etappe over een van de belangrijkste bruggen in Galicië qua geschiedenis: Ponte Sampaio. Het is een kolossale stenen brug die de rivier de Verdugo overspant en waar tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog een veldslag werd uitgevochten die leidde tot de terugtrekking van de Franse troepen in Galicië. Nadat je de brug bent overgestoken, dwaal je tussen dorpen, pazo’s, hórreos en cruceiros totdatje de Brea Vella da Canicouva bereikt, een suggestief pad van grote platen waarlangs de Romeinse weg XIX passeerde.

Pontevedra is voor veel mensen een van de mooiste steden in Galicië, en dat is geen wonder. Een wandeling door de geplaveide straten en pleinen zal voldoende zijn om de bijzondere charme die het verbergt te beseffen. Na Santiago de Compostela is Pontevedra de plaats op de Portugese Route vanuit Tui met het grootste aantal erfgoedelementen. Je kunt onder meer de ruïnes van Santo Domingo bezoeken in het Provinciaal Museum van Pontevedra, de Koninklijke Basiliek van Santa María la Mayor en het symbool van de stad: de kerk van La Peregrina.

🎒🥾Dag 5 Pontevedra -> Caldas de Reis 21 km

Nadat je de rivier de Lérez bent overgestoken, verlaat de Camino Pontevedra en brengt je naar het observatorium Marismas de Alba, een groot moerasgebied van 80 hectare waar honderden plantensoorten en 123 soorten vogels leven. De route loopt langs wegen met veel kruispunten en overwegen, dus wees uiterst voorzichtig. Als je eenmaal in Briallos bent, raden wij je aan een omweg van een halve kilometer te maken om de Cascadas del Barosa te bezoeken, een natuurgebied van buitengewone schoonheid, met een prachtige waterval van zestig meter hoog en veertien molens langs de watervallen.

Aan het einde van deze etappe, in Caldas de Reis, speelt het water nog steeds de hoofdrol, aangezien het een van de belangrijkste thermale dorpen van Galicië is, geniet van een aangename middag, maak een korte wandeling door de botanische tuin Ga op een van de terrassen zitten en geniet van de rust terwijl je luistert naar het geruis van de rivier.

🎒🥾Dag 6 Caldas de Reis -> Padron 18 km

Nadat je afscheid hebt genomen van het thermale dorp Caldas, ga je de vallei van Bermaña binnen en volg je de route door de bossen met eeuwenoude bomen, eikenbossen, maïsvelden en cruceiros. Na een rustige klim bereik je Santa Mariña de Carracedo, een dorp met een kerk, een pastorie en een graanschuur. De weg gaat verder richting Padrón, gaat door diepe bossen met watermolens en laat kleine dorpjes achter tot Pontecesures. Nadat je enkele kilometers verderop de brug van Romeinse oorsprong bent overgestoken, kom je aan het einde van de etappe, Padrón,

Padrón is om meer redenen een beroemde stad. Gerelateerd aan pelgrimstochten is het een mythische plaats, omdat de legende zegt dat daar de boot met de stoffelijke resten van de apostel Sint-Jacob aan land kwam. Je kunt de beroemde Pedrón bezoeken die werd gebruikt om de boot aan te meren in de kerk van Santiago in het dorp. En hoe kan het ook anders, niemand kan weggaan zonder de beroemde paprika’s te proeven. Loop ook de heuvel op achter de kerk.

🎒🥾Dag 7 Padron -> Santiago de Compostela 25 km

Laatste dag van de pelgrimservaring! Zoals we altijd zeggen is het ideaal om vroeg op te staan ​​om het meeste uit de dag in Santiago de Compostela te halen. De etappe van vandaag verloopt supersnel door de zenuwen en de opwinding van de naderende aankomst. Het juweel van deze etappe is de prachtige collegiale kerk van Iria Flavia, de eerste kathedraal in Galicië en op wiens begraafplaats, onder een olijfboom, het nederige graf van de beroemde schrijver Camilo José Cela staat. De route gaat verder door de steden Teo en Ames totdat je de Plaza del Obradoiro bereikt. Ongetwijfeld het meest emotionele moment van je camino vanuit Tui.

Je bent in Santiago! Voel je blij en trots dat je de Portugese Weg vanuit Tui hebt voltooid. Nu hoef je alleen nog maar het Compostela-certificaat op te halen en te genieten van een ongelooflijke dag om de Galicische hoofdstad te leren kennen.

Nog een laatste overnachting in Santiago

🎒🥾Dag 8 Terugreis naar Porto, waar je vliegtuig weer naar huis vertrekt

✅🌺Deze reis is inclusief 🌺✅

🛌 7overnachtingen in een eigen een/tweepersoons kamer met eigen badkamer in eenvoudige hostels/pensions 750 euro pp OF in slaapzalen in herbergen/private hostels 395 euro. De keuze is aan jou.

🚂 Treinticket van Porto naar Valenca (heenweg)

🚌 Transferbus van Santiago naar Porto (terugweg)

🧭 Gratis Camino-app en documentatie over je hele route

☎️ Telefonische helpdesk onderweg (indien nodig)

📖 Pelgrimspaspoort

🚗🎒Bagagetransport tussen alle overnachtingsplekken tussen Tui en Santiago

Deze reis is exclusief

✈️ Vliegtickets, deze boek je zelf, we adviseren je graag.

🍽️ Maaltijden, halfpension is bij te boeken voor 180 euro, enkel voor de reis met eigen kamers, niet voor de hostels/herbergen

💣 Reis- en annuleringsverzekering

🏨 Aanvullende overnachtingen, deze kunnen we wel los voor je bijboeken, dit stemmen we samen af. In Porto ligt bv een heel mooi hostel waar we je graag naar verwijzen, zij beschikken ook over eenpersoons kamers.

De aanbetaling van de reis is de helft van de reissom. Je stuurt het opgevraagde en ingevulde boekingsformulier naar ons terug via mail. Op het moment van aanbetalen is je boeking definitief. De rest van de reissom dient uiterlijk 8 weken voor reisdatum voldaan te zijn. Bij boeking binnen deze 8 weken betaal je de hele reissom in 1 keer. De reisvoorwaarden vind je op onze contactpagina. Je kunt de reis inplannen op elk gewenst moment in 2024, we raden wel aan de reis uiterlijk voor 1 november te maken, ook ivm het weer. De prijs geldt ook voor hoogseizoen, en voor boeking van een solowandelaar.

Neem gerust contact op als je vragen hebt. Ook als je wil boeken zijn we via whatsapp of mail te bereiken. Neem contact op via de whatsapp knop of via de contactpagina op deze website.