Frankrijk: Vaucluse wandelreis 21-28 juni 2025!! Speciale vroegboekprijs tot 1 januari 299/399 euro pp

Ga je mee naar het gebied van de Mont Ventoux, de ruige rotsen en kloven, en vind je het leuk om met een groep medewandelaars samen de uitdagingen van wandelen in de omgeving van Vaison la Romaine aan te gaan? Ga dan met ons mee van 21 tot en met 28 juni 2025.

Deze reis is ook te boeken als individuele reis voor 2/3 personen in de maanden april, mei, juni en september. De wandelingen krijg je dan mee in Komoot!!! De prijs is hetzelfde!! Juli en augustus zijn niet boekbaar, en bovendien vaak te heet voor de wandelingen.

We verblijven in chalets op een typisch Franse camping, die tevens wijnvelden en olijfgaarden omvat. Bovenaan de camping staat een klein gezellig chaletparkje waar we 5 prima chalets hebben weten te reserveren. De camping heeft een zwembad, dit ligt naast het chaletpark. Elk chalet is geschikt voor 4 personen, maar wij vinden het eigenlijk meer geschikt voor 2 individuele wandelaars, want zo heeft iedereen een eigen slaapkamer. Douche en toilet en keuken/leefruimte/terras deel je met een andere wandelaar uit de groep. De keuken is voorzien van koelkast, fornuis, magnetron, waterkoker en koffiezetapparaat. Uiteraard is het altijd mogelijk met 3 personen in een chalet te gaan, voorwaarde is wel dat jullie je als groepje aanmelden en opgeven. De prijs zal dan ook lager zijn, 299 euro pp bij 3 personen. De chalets zijn allemaal verschillend, van nieuwer tot iets ouder, van wit tot van hout etc. We kunnen geen toezeggingen vooraf doen over in welk chalet je terecht komt. Elke ochtend kun je vers brood/croissants bestellen op de camping, je kunt ook jam, honing, olijfolie kopen. Er is een bar/restaurant waar je een eenvoudige maaltijd kunt eten en drinken en er komt geregeld een pizzawagen langs waar je pizza’s kunt bestellen en afhalen of op het terras op kunt eten. Vaak staat er ook vers fruit of groente van het eigen land wat je kunt kopen.

Kinderen en honden kunnen niet mee op deze reis. De doelgroep is wandelaars tussen de 30-60 jaar. Je dient over eigen vervoer te beschikken, ook omdat we sommige verplaatsingen met de auto doen. Uiteraard stimuleren we carpoolen, dus zodra er voldoende inschrijvingen zijn om de reis door te kunnen laten gaan ( minimaal 8) kunnen we/jullie hier afspraken over gaan maken. Reiskosten kunnen dan gedeeld worden. Je moet over een goede basisconditie beschikken. Overschat jezelf niet.

De camping, Le Voconce, ligt dichtbij Vaison la Romaine, in Saint Marcellin les Vaison, zo’n 10 km van de Mont Ventoux af, en 35 km van Avignon (zeker een bezoek waard) en de omgeving is een waar wandel- en fietsparadijs. Omdat we zelf veel in deze regio en op deze camping vertoefd hebben leek het ons leuk om anderen ook deze typisch franse experience te bieden. We hebben daarom afwisselende wandelingen uitgezet op alle dagen, de een wat korter, de ander wat langer, sommige echt wel serieus pittig, dus een stevig gestel en in staat zijn om klim- en klauterwerk te verrichten is gewenst!!!!

De autorit naar Vaison is vanaf Eindhoven 1000 km en goed in 1 dag te rijden. Je kunt ook een dag eerder wegrijden en een overnachting in de Bourgogne nemen, we hebben hier enkele serieus leuke overnachtingsadressen in de buurt van Dijon. Ben je dit van plan neem dan contact met ons op, dan kunnen we je adviseren. Wel zo relaxed aankomen op zaterdag.

We hebben een dagprogramma gemaakt voor deze week, per dag zie je de wandelingen en activiteiten. Mogelijk is door weersomstandigheden een wandeling niet mogelijk op een bepaalde dag. M.n. de wandeling door de Gorges van de Toulourenc en de wandeling naar de top van de Mont Ventoux zijn afhankelijk van weersomstandigheden. Indien mogelijk wisselen we dus daginhouden, of we bieden ter plekke een alternatieve wandeling aan.

Wij werken met Komoot. Het is handig als je deze app geinstalleerd hebt, zodat je straks ook alle wandelroutes zelf ter beschikking hebt. Wij werken niet met papieren routebeschrijvingen.

Zaterdag 21 juni

Vandaag kom je in de loop van de dag aan op de camping, je checkt in en krijgt te horen in welk chalet je ingedeeld bent. Neem nog even een plons in het zwembad na de lange reis, of neem een verfrissend drankje op het terras van de camping of bij je chalet. Als warm welkom staat er een koud flesje rose voor je klaar in de koelkast 😉 ( deze rosé kun je overigens op de camping kopen, hij is van de coöperatie in Vaison la Romaine. De campingeigenaren leveren hun druiven hier ook aan). Om 18u treffen we elkaar als groep bij de bar/restaurant om kennis te maken en informatie uit te wisselen. Om 20 uur kun je vervolgens wat eten, ofwel op de camping, ofwel rijd je naar een van de vele restaurants in de omgeving. We geven ter plekke enkele zinvolle tips voor elk budget.

Zondag 22 juni

Vandaag is het handig dat je eerst even boodschappen doet, omdat de winkels alleen in de ochtend open zijn. We starten dan ook pas wat later met de eerste wandeling, een inkomertje van zo’n 7-8 km door het achterland van Vaison la Romaine. Voor de liefhebbers is er ook een tocht van 12 km beschikbaar. Je beklimt de berg achter de camping en wandelt via de achterkant weer terug naar St Marcellin. Je wandelt langs wijngaarden en hebt mooie uitzichtpunten richting Faucon. Het merendeel van de tocht gaat door bos. Deze wandeling is goed begaanbaar over paden, maar bevat wel een flinke klim. Dit is eigenlijk bij alle wandelingen het geval. Neem dus goede wandelschoenen mee!!

Maandag 23 juni

Vandaag staat een wandeling vanuit Vaison la Romaine naar Crestet op het programma. 15 km. Goed begaanbare paden. We vertrekken vanaf de camping met de auto naar Vaison. Van daaruit start de wandeling. We bezoeken Crestet, een van de mooiste dorpjes van Frankrijk, en lopen van daaruit door het Foret de Protection de Dentelles de Montmaril in een lus terug naar Vaison la Romaine. Je kunt na afloop nog een terrasje pakken in Vaison. Vaison heeft ook leuke winkeltjes en restaurantjes waar je best nog een tijdje jezelf kunt vermaken.

Dinsdag 24 juni

Op dinsdag is het altijd markt in Vaison, een regionale happening, want het is een van de grootste en bekendste markten in de regio. Je kunt er alles krijgen. Prachtig uitgestalde kramen met regionale producten, verse gegrilde kippen, paella, groenten, fruit en volop kleding en andere hebbedingetjes. De ochtend reserveren we dus ook voor deze markt. Je moet hem een keer gezien hebben. In de middag kun je in Vaison een wandeling maken en de verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Voor de liefhebbers zorgen we ook voor een wandelroute van 5-7 km

Woensdag 25 juni

Vandaag gaan we ruig doen. We rijden naar Mollans (10 km), waar we 2 wandelingen doen. In de ochtend klauteren we naar boven en maken een flinke pittige tocht langs en over rotsen richting schitterende uitzichten (3 km). De rotsstructuur in dit gebied is werkelijk prachtig. Je bevindt je op de grens met de Drome, en dat is goed te zien aan de structuren. Er zitten enkele klautermomenten in de tocht. Houd hier rekening mee. Tussen de middag kun je je zelf meegebrachte lunchpakket opeten tijdens de starpicknick bij de Gorges de Toulourenc, waar we na onze eerste wandeling naartoe rijden (aan de andere kant van Mollans).

We lopen deze middag DOOR het water door de Gorges (gorge is keel op z’n Frans) de Toulourenc 12 km. Bij normale waterstand komt het water maximaal tot aan je borst. Het is een prachtige wandeling, verkoelend bij warm weer, en met prachtige rotsformaties links en rechts van je, uitgesleten door de rivier. We lopen dezelfde route heen en terug, dus vind je het te veel of te lang, dan kun je altijd eerder omdraaien en teruggaan naar het startpunt. Neem deze dag wel droge kleren mee en oude gymschoenen die je in het water aan kunt doen. Dit is geen gevaarlijke tocht maar wel een avontuurlijke. Als het weer het niet toe laat of als het water te hoog staat verschuiven of annuleren we deze wandeling, maar we hopen niet dat dit nodig is, want deze wandeling MOET je gedaan hebben.

Donderdag 26 juni

Vandaag gaan jullie naar Avignon met de auto. Je kunt vooraan in Avignon gratis parkeren op de parking les Italiens, en gratis met de pendelbus naar de intramurale site gaan (de oude binnenstad). Neem voor deze stad rustig de tijd. Je krijgt een stadswandeling mee en je kunt de bezienswaardigheden waar je langs komt rustig bezoeken. Je kunt heerlijk eten in deze stad, en bezoek vooral ook het Palais des papes en de beroemde Pont d’Avignon. De wandeling voert je langs alle bezienswaardigheden. Je hebt de hele dag voor Avignon, er staan geen verdere wandelingen op het programma. Geniet vooral van de relaxte provencaalse en artistieke sfeer van de stad.

Vrijdag 27 juni

Vandaag gaan we ‘m op…..de Mont Ventoux 🙂 We proberen vroeg te vertrekken bij heet weer, omdat het laatste stuk op de berg geen beschutting biedt. Het is dus hoe dan ook afzien vandaag. We rijden naar Malaucene 10 km en van daaruit rijden we de berg op tot de parkeerplaats midden op de berg. Van daaruit maken we een tocht van 12 km in totaal richting de top en dalen via een andere route weer af naar de parkeerplaats. De gemiddelde snelheid zal 3 km p uur zijn maximaal, het is een flinke klim, houd daar rekening mee. We hebben ook een kortere lus van 9 km, dus zie je die van 12 niet zitten dan is 9 ook een optie. Deze berg is een reus, je ziet hem vanaf de camping en vanuit de wijde omstreken prominent liggen. Tot aan Avignon toe. De kale top is indrukwekkend, boven de boomgrens. De berg is een hel en een uitdaging, voor elke fietser, maar ook voor de wandelaar. We gaan dus niet vanuit het dal (Malaucene) naar boven maar rijden eerst een stuk de berg op. Loop je van beneden en daarna weer terug dan kom je in totaal op 30 km, dat willen we jullie besparen. Je kunt na je wandeling Malaucene nog bezoeken, een leuk toeristisch plaatsje, wat vooral draait op wielertoerisme, en dat zie je aan alles.

Zaterdag 28 juni

De reis zit er helaas alweer op. Vandaag begin je aan de terugreis. Om 10 uur uiterlijk check je uit en is het feest helaas voorbij. Mocht je een extra nacht willen blijven, of je vakantie willen verlengen met 1 of meer dagen, geef dit dan aan ons door, we gaan kijken wat de mogelijkheden zijn. Ook voor de terugweg kun je ons om advies vragen voor overnachtingsadressen. We hopen dat je genoten hebt van je wandelreis in de Vaucluse.

Ons motto is vrijheid is blijheid, dus zie je het niet zitten om ELKE wandeling mee te gaan, voel je dan vrij om een dagje op de camping te blijven of iets anders te doen. We hanteren wel het motto: Samen uit, samen thuis. Dus op afgesproken punten en aan het eind van de wandelingen wachten we op elkaar. Je bent echter vrij om je eigen tempo te lopen. De camping kent dit motto ook, je mag barbecuen op houtskool, mits je het maar verantwoord doet. Je mag ook kampvuur maken bij de rivier achter de camping, mits de campinggasten geen last van je hebben en je het vuurtje op een steenstuk in de rivier aanlegt (niet bij harde wind). Men is superflexibel als jij dat ook bent. Echt frans 🙂 Maar let op: Kun je hier niet tegen of verwacht je een strak geregisseerde camping met super-de-luxe chalets en strak geasfalteerde paden, dan adviseren we je een andere reis te zoeken. Wijzelf zweren in ieder geval al jaren bij deze hidden gem en genieten van de soms chaotische taferelen en voornamelijk Franstalige gasten. In juni staan op het campingdeel meer Nederlanders met caravans en campers, in het chaletpark zul je deze waarschijnlijk niet aantreffen. De campingeigenaren spreken Engels, altijd handig als je geen frans spreekt.

Deze reis is inclusief:

  • 7 nachten een eigen slaapkamer in een chalet met 1 andere wandelaar van hetzelfde geslacht op een ***camping
  • Een koude fles rose in de koelkast bij aankomst
  • Welkomstdrankje tijdens de eerste ontmoeting
  • De Komoot bestanden van alle wandelingen die we gaan maken, verdwalen wordt sowieso een kunst 😉
  • De gezelligheid van samen wandelen

Deze reis is exclusief:

  • Vervoer (houd rekening met tolheffing in Frankrijk op de snelwegen, tot de te nemen afslag Bollene moet je op ongeveer 52 euro tol rekenen (2024))
  • Maaltijden
  • 50 euro schoonmaakkosten per chalet (deze kosten deel je met je medechaletgenoot)
  • Reis- ongevallen- en annuleringsverzekering
  • Optioneel: Lakenpakket 20 euro pp (je kunt echter ook zelf hoeslaken, kussensloop en slaapzak meenemen)

Prijs:

399 euro pp voor een tweepersoons kamer in een chalet samen met een andere individuele wandelaar

299 euro pp indien je samen met 2 andere wandelaars als groepje arriveert en samen een chalet met 2 slaapkamers deelt (jullie zijn dus alledrie bekenden van elkaar)

Na 1 januari 2025 zal de prijs van deze reis met 50 euro pp stijgen omdat wij dan risico’s en verplichtingen aan moeten gaan mbt de reserveringen. Schrijf je voor 1 januari in dan betaal je bovenstaande prijs.

Honden en kinderen zijn niet toegestaan op deze reis. Deze reis is bedoeld voor mensen tussen de 30 en 60 jaar oud.

Wij zijn geen reisburo, wij zijn niet aansprakelijk voor ongevallen of andere mogelijke ongelukken die tijdens de reis met je gebeuren. Je gaat met ons mee op wandelreis, zoals ook vrienden met elkaar op reis gaan. Sluit dus een reisverzekering af. Voor Frankrijk heb je aan een ID kaart voldoende. Rijd je DOOR Lyon stad dan zul je ook een milieusticker nodig hebben. Op de snelwegen heb je deze sticker niet nodig. Vind je het lastig deze aan te vragen dan kunnen we je hiermee helpen.

Lian is aanwezig namens Wanderlust. Zij spreekt ook Frans. No stress, alles komt altijd goed 🙂

In Vaison la Romaine zijn 4 grote supermarkten: Lidl, Intermarche, SuperU en Aldi. Er zijn tankstations, apotheken, autogarages, eigenlijk alles wat een mens maar nodig kan hebben. Vaison ligt op zo’n 3 km afstand van de camping. De camping ligt aan het riviertje de Ouveze. Er is dus EN een zwembad EN een riviertje aanwezig.

Aanbetaling van deze wandelvakantie is 150 euro pp. Deze aanbetaling dien je bij boeking te voldoen. Het resterende bedrag wordt in april/mei in rekening gebracht.

Mocht je vragen hebben of willen boeken, neem dan via whatsapp contact met ons op. Je kunt ons ook bereiken via onze contactpagina op deze website of via Messenger

We hopen dat je met ons mee wil gaan !!!!!