Afgelopen!!! De Lee Trail, 4 daagse groepswandelvakantie in Luxemburg 29 aug. – 1 sept. 2024, 279 euro

29 augustus t/m 1 september 2024, 279 euro pp o.b.v. eigen vervoer

De Lee Trail (Escapardenne Lee Trail) is een langeafstandswandeling van 53 kilometer door het hart van Luxemburg. Het startpunt is Ettelbruck en je loopt in drie dagen tijd naar Kautenbach. Het pad volgt de rivier de Sûre en je loopt door verschillende mooie dorpjes. Het is een ontzettend afwisselende wandeling, want je loopt door bossen vol mos en rotsen, kleurrijke weides vol bloemen en regelmatig sta je bij een prachtig uitzichtpunt. Onze vorige reis was een succes, in totaal hebben we met 10 mensen een geweldige trail gelopen. Daarom hebben we besloten hem vaker uit te zetten. Deze reis is er daar een van.

De Lee Trail is zeer geschikt voor een korte wandelvakantie en voor iedereen die het een keer wil meemaken hoe het is om een langeafstandswandeling te lopen. Hij bestaat uit drie etappes van respectievelijk 17,8-19,3 en 14,5 km lang.

De Lee Trail is een gemiddeld tot moeilijke wandeling. Er zitten meerdere steile klimmen in en soms zijn de paden erg smal. Je loopt ook een paar keer over een bergrug, je moet dus wel goed uitkijken waar je loopt.

Over het algemeen kan iedereen met een basisconditie de Lee Trail lopen, ook als je niet zoveel getraind hebt. In dat geval raad ik je wel aan om rustig aan te doen en op tijd te beginnen.

Wil je alleen lopen: Navigeren op de Lee Trail is erg makkelijk. Het pad is goed aangegeven met witte bordjes met daarop een blauwe golf en ze staan werkelijk overal. Ook zie je ze veelvuldig op bomen. In de Komoot-app vind je de Lee trail ook terug.

We overnachten in Hotel Herckmans in Ettelbruck. Dit is een prima 3 sterrenhotel aan het startpunt van de Lee Trail.

Je krijgt hier een mooie kamer inclusief ontbijt. Tevens kun je – indien gewenst – een lunchpakket bestellen (15 E) en dineren (35E). Deze keuze staat je vrij, er zijn ook andere restaurants in Ettelbruck, de keuze is reuze. De opties overdag tijdens de trail zijn echter beperkt, houd daar dus rekening mee.

Je komt op eigen gelegenheid naar Ettelbruck. De transfers van en naar de start-eindpunten van de trail doen we met trein en bus, deze zijn gratis en rijden frequent.

Programma:

Dag 1: Aankomst in Ettelbruck

in de namiddag of avond, kennismaking. Wie nog wil dineren kan dit vooraf aangeven, er zijn diverse restaurants in Ettelbrück, van Franse, Italiaanse tot Oriëntaalse keuken. De auto kun je in Ettelbrück parkeren. Om 17:00 uur spreken we af om kennis te maken en een welkomstdrankje te drinken.

Dag 2 Etappe 1: Ettelbrück – Bourscheid-Moulin

We starten de dag met een goed ontbijt, waarna we uiterlijk om 10 uur starten met de trail. De Lee Trail begint in Ettelbrück bij het station. De eerste etappe heeft een moeilijkheidsgraad van 3 en is goed voor 17,8 kilometer met 727 hoogtemeters. Je start op het laagste punt van 197 meter, stijgt naar maximaal 473 meter en komt dan weer aan op 225 meter. De route staat in het teken van de rivier de Sauer, maar bij hoog water is er een alternatieve route. Deze volg je grotendeels door verschillende landschappen, dorpjes en uitzichtpunten. De Gringlee is toch wel echt het hoogtepunt, waar je een mooi uitzicht hebt over de hoefijzer bocht. Vervolgens eindig je in Bourscheid-Moulin. Van daaruit gaan we weer terug naar Ettelbruck.

Dag 3 Etappe 2: Bourscheid-Moulin – Hoscheid

Na een goede nachtrust reizen we weer terug naar Bourscheid en vervolgt de Lee Trail zich met een etappe van 19,3 kilometer. De moeilijkheidsgraad ligt deze dag op 4 door de afstand en de 850 hoogtemeters. Je start op het laagste punt van 225 meter, stijgt naar 505 meter en eindigt op 486 meter. De tweede etappe brengt je langs en over menig ‘Lee’s’ en staat garant voor wederom een mooie dag. Het letterlijke hoogtepunt is tevens een hoogtepunt. Hier vind je een uitzicht over de valleien, met een boom die in 1811 werd gepland ter ere van de geboorte van de zoon van Napoleon. Nadat hij in de Tweede Wereldoorlog werd gebombardeerd, is de boom opnieuw geplant in 1941. Wijzelf vonden dit de mooiste etappe. Onderweg komen we in Dirbach langs een leuk terras waar je eventueel wat kan eten of drinken. We gaan met de bus terug naar Ettelbruck.

Dag 4 Etappe 3: Hoscheid – Kautenbach

Helemaal klaar voor de laatste dag van de Lee Trail loop je vandaag 15 kilometer. De moeilijkheidsgraad is 3 en je maakt vandaag 528 hoogtemeters. We gaan eerst met de bus terug naar Hoscheid. Voordeel is dat je start op 486 meter en eindigt op 254 meter. Het is dus ook een stuk dalen. Door prachtige wouden, langs kapelletjes en gedenkplaatsen is dit zeker een van de mooiste etappes van de Lee Trail. Aan het eind van de etappe gaan we met de trein vanuit Kautenbach weer terug naar Ettelbruck, waarna je aan de terugreis naar huis kunt beginnen.

Ter informatie; de trein- en bustransfers zijn korte ritten.

Zin om mee te gaan? Meld je aan via de contactpagina of via de whatsapp-knop.

De Lee trail is een pittige trail. Het kan handig zijn gebruik te maken van wandelstokken. Wij zetten deze reis uit voor mensen tussen 30-60 jaar met een goede basisconditie.

Prijs 279 euro op basis van een twee-persoonskamer voor 4 dagen/3 overnachtingen incl ontbijt. ( 1-persoonstoeslag 150 euro)

Deze reis is exclusief:

Exclusief:

*Vervoer

*Lunch, diner en drank

*Reis- annulerings- en ziektekostenverzekering

Aanbetaling voor deze reis is 100 euro p.p., de resterende reissom dient voor 1 juli betaald te zijn. Bij het niet voldoen van de reissom vóór 1 juli word je van de boekingslijst afgehaald. Mocht de reis om onbekende reden niet doorgaan laten we je dit voor 22 augustus weten en zal het volledige bedrag teruggestort worden op je rekening, behalve de kosten voor eventuele verzekeringen die je afgesloten hebt tbv deze reis. Deze reis gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen.

In: