De Müllerthal trail in Luxemburg, 15 t/m 18 augustus 2025 vanaf 249 euro! PART TWO!

De Müllerthal Trail in Luxemburg, 15-16-17-18 augustus 2025.

Tijdens deze 4-daagse wandelreis lopen we de tweede helft van de Müllerthal Trail, 55.6 km.  De totale trail is 112 km lang.  Het is een pittige maar prachtige trail. Langs de natuurlijke schoonheden van de regio Müllerthal. Ook wel klein Zwitserland genoemd. Je zult drie volle dagen aan het wandelen zijn.  Via deze link van de Müllerthal trail vind je meer informatie over de trail. Onder aan deze pagina vind je een inspiratiefilmpje van onze reis in 2024

We overnachten in B&B Am Haffchen in Wallendorf . Een prima B&B vlakbij de Müllerthal Trail. Er zijn 5 tweepersoons kamers, waarvan er bij 3 kamers de bedden uit elkaar gezet kunnen worden. Iedere kamer heeft een eigen badkamer. Ontbijt is inclusief en je krijgt op dag 2-3-4 een lunchpakket mee. Bij de B&B zelf  kun je niet dineren. De B&B  zelf had eerder ook een restaurant, dit is nu niet meer het geval (dit staat niet duidelijk op internet, vandaar dat we het even vermelden) .Op loopafstand van de B&B ligt in Wallendorf restaurant Dobao. 

Reisprogramma:

Vrijdag

Vandaag is de aankomstdag in het prachtige Müllerthal. Start de dag vroeg , zodat je nog wat van de omgeving mee kunt pikken, voordat je naar de BB rijdt. Het is mooi om Vianden te bezoeken, het kasteel, neem de kabelbaan of maak een mooie wandeling in of om Vianden. Het is 11 km (14 minuten) rijden naar de B&B  Am Häffchen. Je kunt in Vianden eten of in Wallendorf.  

Zaterdag

We lopen vandaag etappe 4 : Hersberg- Echternach 17,2 km 

Je loopt deze dag door een  prachtige landschap waarin bossen, rotsen en open gebieden zich afwisselen. We lopen langs een kluizenaarsoord: Mechelskierch. Vanaf dit punt leidt de Mullerthal Trail eerst door een bosrijke omgeving en een paar kilometer verder op smalle paden langs imposante rotsformaties zoals de Dachselee, Einsiedelei of de Herrgottskapp. Met een beetje fantasie kan je veel sprookjesfiguren herkennen in de rotswanden. Scheidgen passeren we dan als eerste. De eerste 8,1 km zitten er dan op. Daar kan je evt de bus terugpakken naar Echternach of naar de B&B mocht je niet meer verder willen lopen. 

In Scheidgen is onze stop waar we een lunch/drankje  (eigen rekening) of ons eigen lunchpakket nuttigen. Vervolgens herpakken we  onze etappe naar Echternach. De weg vervolgt via een bosgebied , de Juckebesch. een verlicht beukenbos, gekenmerkt door smalle paden en waterstroompjes. Het geoefend oog kan links en rechts van het pad vele gezichten in de rotsen herkennen. Op het eind gaan we dalen, waarna je wordt beloond met een prachtig uitzicht op de abdijstad Echternach.

In Echternach kunnen we de Willibrord Basiliek bezoeken die tot 18:00 uur geopend is.

Daar kunnen we een terras pakken en aansluitend ergens eten.

Zondag

We lopen vandaag etappe 5 :  Blumental- Beaufort 21,1 km. 

Deze etappe van de Müllerthal Trail leidt van de Zwarte naar de Witte Ernz. We hebben vergezichten over velden en weiden. De trail leidt dan door een bosgedeelte met mooie rotspassages en daalt af naar de vallei van de Witte Ernz. Na 8 km komen we via prachtige , smalle wegen in  Larochette . De imposante kasteelruïnes liggen ver boven het dorp, en begroeten ons al in de verte.

Daar kan je  de bus terugpakken, evt. naar Beaufort of de B&B, mocht je niet meer verder willen wandelen.  

In Larochette  is voldoende horeca voor lunch /drankje (eigen rekening) of je lunchpakket.

Dan vervolgen we onze weg terug naar Beaufort. De laatste 12,4 km “Van kasteel tot kasteel”, is het motto van dit deel van de Müllerthal Trail. We lopen door een licht beukenbos en komen dan bij een plateau waar we door een zeer open landschap wandelen, langs weiden, velden en boerderijen. We krijgen een prachtig panoramisch uitzicht. Bij Aleweier is een picknickplaats voor weer een mooie rust. Dan loopt het pad verder langs rotsformaties tot een oude wasplaats, de Klingelbuer. Hier gaat het verder over een houten vlonder richting  het doel van de tocht- kasteel Beaufort.

We eindigen bij kasteel Beaufort.

We kunnen die dag eten bv in Beaufort  of in Wallendorf dichtbij BB restaurant Doboa,

Maandag 22 juli

We lopen vandaag etappe 6: Beaufort- Blumenthal 17,3 km .

We starten de etappe in Blumenthal. De Zwarte Ernz is de steeds terugkerende metgezel op deze route. De Müllerthal Trail gaat door het Rippsmuer- een hoogmoeras- en de Sonnenauer, een zonnewijzer die werd uitgesneden op een rotsrichel in de zandsteen. We lopen over vlonders bij de Zwarte Ernz, en zo komen we bij de Kallektuffquel. We lopen boven de beek Zwarte Ernz , langs een smal pad direct langs de helling. Na een paar meter is er een spectaculaire overgang over een bijna 90 meter lange en schijnbaar zwevende trap constructie. Na ongeveer 9 km komen we bij de schilderachtige waterval Scheissendempel.

Dan arriveren we in Müllerthal, daar kun je de bus terugpakken naar Beaufort, mocht je niet meer verder willen lopen.

In Müllerthal is onze stop waar we den lunch/drankje  (eigen rekening) of ons eigen lunchpakket nuttigen.

Het VVV kantoor zit daar voor eventuele souvenirs.

We vervolgen de route daarna richting Beaufort. De laatste 7,8 km van deze drie mooie wandeldagen. 

We lopen door bossen , over vele kleine houten bruggen, langs de oevers van de wilde, romantische Haupeschbaach die samen met de mos bedekte rotsen het karakter van deze route bepaalt. Eindpunt is de kasteelruïne van Beaufort. 

We zullen dan afsluiten met een drankje en dan gaat de terugreis richting huis verder.

Houd er rekening mee dat we al zijn uitgecheckt bij BB Am Haffchen en je dus niet meer op je kamer kunt.

Deze reis is inclusief: 

De gezelligheid van samen wandelen met een kleine groep van max 10-11 mensen.  Drie overnachtingen in een eenvoudige maar gezellige tweepersoonskamer met eigen badkamer inclusief ontbijt en lunchpakket (dag 2-3-4) Reisbegeleiding die NL-Fr-Du spreekt en gratis OV in Luxemburg. Let wel: Het is geen reis waarbij je op reisleiders kunt rekenen die constant bij of naast je lopen. We lopen de trail ook zelf. Iedereen kan zijn eigen tempo aanhouden. Op de afgesproken punten treffen we elkaar weer. We houden rekening met elkaar en helpen elkaar daar waar mogelijk. Het vormen van subgroepjes is dus een mogelijkheid. We maken wel de afspraak: “Samen uit samen thuis”

Deze  reis is exclusief:

Vervoer, diners, niet genoemde dranken, lunch, reis-, annulerings- en ongevallenverzekering.

Je gaat dus samen met ons wandelen, maar we zijn geen reisbureau. We vinden het leuk om deze trail met anderen te lopen. Deze trail is al door een van ons gelopen.

Alle verplaatsingen voor de Mullerthal Trail doen we met de bus (OV) , dit is gratis en prima geregeld in Luxemburg. Er rijden frequent bussen. We zijn er ook om met jullie mee te reizen. Uiteraard kunnen mensen ook auto’s gebruiken, dat is een optie die we bij aankomst zullen bespreken.

Onze doelgroep is wandelaars tussen de 30-60 jaar. Honden en kinderen kunnen niet mee op deze reis. Er wordt rekening gehouden met vegetariers voor ontbijt en lunch. Vegan opties zijn er niet.

We stimuleren carpoolen. In overleg zullen we gegevens uitwisselen indien je graag wil carpoolen met iemand.

Prijs voor deze vier dagen:  

Is 249 euro op basis van twee personen op een tweepersoonskamer, de eenpersoonstoeslag is 100 euro (349 euro). Er kunnen maximaal 10 personen mee op deze reis.

Mocht je alleen willen gaan, maar geen bezwaar ertegen hebben om met iemand anders een kamer te delen, laat ons dit dan weten, we kunnen inschrijvingen aan elkaar koppelen, zodat je op die manier geen eenpersoons toeslag hoeft te betalen. Deel je een kamer met een medewandelaar, dan betaal je dus ook maar 249 euro (we hebben de prijs met een tientje moeten verhogen, omdat de accommodatie de prijzen voor 2025 ook verhoogt)

De aanbetaling voor deze reis is 100 euro. Op 1 juli wordt het resterende bedrag in rekening gebracht. Bij annulering na 1 juli kun je helaas geen geld meer terug ontvangen. Voor de overige voorwaarden zie onze website.

Tip:

Wandelstokken kunnen praktisch zijn  bij de Müllerthal trail. Omdat het veel klauteren en klimmen is. Je maakt hoogtemeters tijdens deze Müllerthal trail . Deze zijn te koop bij Decathlon voor plusminus 20 euro.

Mocht het je toch allemaal te zwaar zijn ?  Je kunt de etappes altijd  inkorten indien nodig door tussentijds gratis  de bus naar Wallendorf of Beaufort of Echternach te pakken .

Wil je mee met ons, stuur dan een bericht via onze contactpagina of stuur een mail naar wanderlustwalks@outlook.com

En denk je :” Ik wil de gehele Müllerthal Trail wandelen dit jaar 😊!!! “

Dat is mogelijk.  Je kunt  ook mee op  16 t/m 19 mei 2025 . Dan worden de eerste drie etappes van de Müllerthal Trail gelopen en op de aankomstdag is er de gelegenheid om Vianden  te bezoeken of om een wandeling in de omgeving te maken Vianden  is gelegen op 12 minuten van B&B Am Haffchen. 

Meer informatie over deze reis zie deze link Müllerthal part One

Onze doelgroep is wandelaars tussen de 30-60 jaar. Honden en kinderen kunnen niet mee op deze reis. Er wordt rekening gehouden met vegetariers voor ontbijt en lunch. Vegan opties zijn er niet.

Heb je vragen, wil je boeken of wil je graag meer informatie? Neem dan gerust contact op via de whatsapp knop of onze contactpagina.